Mielenkiintoisia latinoaiheisia pelejä

Filed under: Espanja — admin @

Latinokulttuurilla on paljon ystäviä eri puolilla maailmaa, musiikki, ruoka ja rento elämänasenne ovat varmasti asioita, jotka vetävät monia matkoille Espanjaan ja Etelä-Amerikan valtioihin. Latinokulttuuri on viime vuosikymmenen aikana noussut listojen kärkiin jäädäkseen monien valovoimaisten tähtien avulla, kuten Jennifer Lopez ja Ricky Martin.

Latinokulttuurissa on jotain sellaista, mitä rauhallisista ja säntillisistä pohjois-eurooppalaisista usein puuttuu, siitä syystä se varman monia kiehtookin. Latinomusiikki, -elokuvat ja -ruoka ovat tulisia, yllättäviä ja täyteläisiä, vastapainona monille muille kulttuureille tunteet ja värit ovat pinnalla, tanssi ja kehonkieli arkinen ilmaisukeino. Huolimatta monien maiden taloudellisesta epävakaudesta, monia latinalaisen Amerikan maita pidetään tulevaisuuden investointikohteina.

Espanja ja latinokulttuuri ovat saaneet ystäviä siinä määrin, että se näkyy myös harrastelijatoiminnassa ja matkustelussa. Espanja on ollut kautta vuosien suomalaisten suosituin matkakohde eikä sen suosio tunnu hiipuvan, kansanopistojen kurssit täyttyvät nopeasti espanjan kielikurssilaisista ja moni harjoittelee vapaa-aikanaan myös lattaritansseja. Hieman kokeneemmat ja innokkaimmat hakeutuvat tanssikursseille suoraan kohdemaahan. Espanjalainen ruoka ja juoma ovat jo tuttuja monelle suomalaiselle, kotien juhlissa saatetaan tarjoilla tapaksia ja espanjalaista sangriaa tai käydä illallisella espanjalaisessa ravintolassa. Erityisesti melko lähellä Suomea sijaitseva Espanja on monen eläkeläisen toinen kotimaa, jossa nautitaan mukavasta ilmastosta ja ystävällisistä ihmisistä.

Tunnelmaan voi hakeutua internetin pelienkin kautta. Betsafen pelilistoilta löytyy latinokulttuurin ystäville mm. peli Esqueleto Explosivo, jonka voisi kääntää räjähtelevät luurangot. Idea pohjautuu meksikolaisten tärkeään juhlapäivään, jolloin muistellaan kuolleita sukulaisia ja läheisiä. Pelissä Enrico Mortis bändeineen soittaa kaupungin aukiolla, pelin rullina toimivat pääkallorivistöt, joka kerta kun kallorivistössä on tarjolla voittorivi, soittaa Boners-bändi meksikolaisen biisin. Tässä pelissä luurangot kolisevat ja meksikolainen tunnelma on läsnä!

Latinolainen musiikki on niin mukaansa tempaavaa, että sen rytmiä on vaikea vastustaa, samoin kuin meksikolaisaiheisen pelin, jonka rytmi tarttuu pelaajaankin. Latinolaisessa kulttuurissa on sitä jotain, miljoonat sille sydämensä menettäneet eivät voi olla väärässä.