Loma Barcelonassa

Filed under: Espanja — admin @

Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona sijaitsee Koillis-Espanjassa ja on Katalonian itsehallintoalueen pääkaupunki. Yli 1,6 miljoonan asukkaan Barcelonassa on paljon nähtävää ja koettavaa niin ranta- kuin kaupunkiloman ystävällekin. Välimerellinen ilmasto takaa kuumat kesät ja leudot talvet.

Barcelona on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista ja sinne matkustetaan ympäri vuoden. Sen maamerkkinä pidetään Antonio Gaudin 1800 -luvulla suunnittelemaa katolista Sagrada Família-kirkkoa, joka on edelleen, yli sadan vuoden rakentamisen jälkeen keskeneräinen. Barcelonassa on muitakin Gaudin luomuksia, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita. Muita kuuluisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Barcelonan vanhankaupungin keskiaikaiset osat sekä La Ramblan kävelykatu. Museoita löytyy jokaiseen makuun; tarjolla on esimerkiksi perinteisempi arkeologinen museo, FC Barcelona-museo, Picasso-museo ja jopa suklaamuseo. Matkailijan kannatta ehdottomasti käydä myös Montjuîcin kukkulalla, missä sijaitsee Barcelonan tunnetuin vapaa-ajanviettoalue. Alueella on runsaasti museoita, taidegallerioita ja yökerhoja. Lisäksi kukkulalla sijaitsee valtava, 1700-luvulla rakennettu linna ja näkymät alas kaupunkiin ovat uskomattoman kauniit.

Kaupunkiin pääsee kätevästi lentokentältä, joka sijaitsee vain noin 10 kilometrin päässä Barcelonasta. Keskusta-alue Barcelonassa on melko tiivis, joten kävellen pääsee kaikkialle. Myös polkupyörän vuokraaminen on oivallinen tapa tutustua nähtävyyksiin. Kaupungin sisällä on helppo kulkea toki myös julkisilla kulkuvälineillä, joista käytössä ovat perinteisten bussien ja paikallisjunien lisäksi 11-linjainen metro sekä kaksi köysirataa. Barcelonan satamasta pääsee niin Baleaarien saarille kuin Italiaankin.

Katalonialaisille alueen perinteinen ruokakulttuuri on hyvin tärkeä, joten matkailijan kannattaakin nauttia paikallisten ravintoloiden ja tapas- baarien tarjoamista herkuista. Katalonialaisen keittiön perustana on laadukkaat, paikalliset raaka-aineet, joten myös paikallisten torien ja kauppahallien tarjonta on erinomaista. Vaikka katalonialaisista ruoista tunnetaan parhaiten erilaiset kuivatut lihat ja makkarat, on Barcelona erikoistunut erilaisiin mereneläviin. Kala tarjoillaan usein grillattuna erilaisten kastikkeiden kera.

Esimerkiksi Barcelona.com-sivusto tarjoaa matkailijalle vinkit niin kaupungin parhaista hotelleista, kaupoista, nähtävyyksistä, klubeista, baareista kuin ravintoloista ja museoistakin. Sivustolta voi myös vuokrata auton ja seurata alueella järjestettävien tapahtumien ajankohtia. Lisäksi löytyy informaatiota erilaisista kaupunkikierroksista kuten Hop on-hop off-bussikierroksesta tai vaikkapa kierroksesta FC Barcelonan jalkapallostadionilla.