FC Barcelona

Filed under: Espanja — admin @

1920-luvun lopulla perustettu La Liga (viralliselta nimeltään Primera División) on korkein espanjalaisen jalkapallon sarjataso, ja sitä seurataan ympäri maailman. Sarja on yksi Euroopan kovatasoisimmista, ja nykyään siinä pelaa 20 erijoukkuetta mukaan lukien erittäin hyvin menestynyt, La Ligan 21 kertaa voittanut FC Barcelona.

Futbol Club Barcelona, tuttavallisemmin Barça, on yksi maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista ja sen kotistadion on valtava, 100 000-paikkainen Camp Nou. Seura on perustettu jo vuonna 1899 ja viimeisimmän voittonsa La Ligassa se saavutti kaudella 2012 -2013. Seura on voittanut myös Mestareiden liigan kolme kertaa, viimeisimpänä kaudella 2010 -2011.

FC Barcelonan kovatasoisuuden vuoksi sen pelejä eivät lähde katsomaan ainoastaan paikalliset fanit, vaan La Liga kaudella Barcelonaan matkustaa jalkapallofaneja ympäri maailmaa. FC Barcelona aloittaa La Ligan pelien pelaamisen yleensä syyskuun alkupuolella ja jatkaa pelejä aina toukokuun loppuun saakka. Jalkapallofanille paras aika matkustaa Barcelonaan ei ole siis keskikesällä vaan alkusyksystä loppukevääseen. Kaikkein suosituin espanjalaisista jalkapallo-otteluista on niin kutsuttu El Clasico, jossa pelaavat vastakkain FC Barcelona ja Real Madrid FC. Lippuja peleihin kannattaakin katsella hyvissä ajoin, että pääsee varmasti seuraamaan haluamaansa ottelua.

Lippuja FC Barcelonan peleihin on ostettavissa lukuisilta suomenkielisiltäkin sivustoilta. Muun muassa matkatoimisto Tjäreborg järjestää jalkapallomatkoja Barcelonaan ja sen sivuilta voi ostaa liput haluamaansa otteluun vaivattomasti. Myös esimerkiksi BarcelonaJalkapallo.fi-sivuilta sekä Ticket2.com-lippupalvelusta voi ostaa lippuja FC Barcelonan peleihin. Kielitaitoinen voi tietysti hankkia lippunsa myös englanninkielisiltä sivuilta kuten esimerkiksi FC Barcelonan virallisilta nettisivuilta.

La Ligan maailmanlaajuinen suosio takaa myös vedonlyöjille runsaasti kohteita. Vetoa voit lyödä muun muassa Betssonilla. Kuten Betssonin kertoimistakin voi päätellä, kuuluu FC Barcelona ehdottomasti La Ligan mestarisuosikeihin – eikä suotta.

Jos siis haluaa nauttia lämpimästä, aurinkoisesta kaupunki- ja rantalomasta laadukkaan jalkapallon parissa, kannattaa suunnata Espanjan Barcelonaan. Lisää jännitystä lomaan saa tietysti lyömällä vetoa pelin lopputuloksesta. 100 000 katsojan Camp Nou areena kunnon jalkapallofanien luomalla tunnelmalla ei taatusti jätä ketään kylmäksi.